شماره تماس : ۰۲۸۳۳۵۵۱۷۱۷
اتصال هادی به الکترود ارت توسط جوش احتراقی یا کدولد
  • آموزش ها
  • شنبه 11 بهمن 1399
  • شنبه 18 بهمن 1399

اتصال هادی به الکترود ارت توسط جوش احتراقی یا کدولد

اتصال هادی به الکترود ارت توسط جوش احتراقی یا کدولد جوش احتراقی یا جوش کدولد یکی از بهترین اتصالات الکترود چاه ارت می باشد. محل اتصال سیم یا تسمه به الکترود ارت یکی از آسیب پذیر ترین قسمت های چاه و نخستین قربانی خوردگی است و در عین حال یکی از اجزا مهم چاه ارت است. به همین دلیل یکی از بهترین اتصالات الکترود چاه ارت جوش احتراقی یا جوش کدولد می باشد یکپارچه شدن قطعات مورد اتصال و ضخامت زیاد جوش انفجاری (جوش کدولد) موجب استحکام مکانیکی قابل توجه ، عدم ایجاد مقاومت الکتریکی در محل تماس و نفوذ ناپذیری نسبت به رطوبت می شود که این خود پایداری طولانی مدت در مقابل خوردگی را تضمین میکند. همچنین در این جوش احتراقی بدلیل ایجاد سطح تماس زیاد و کیفیت خوب آن ، انتقال مطلوب جریان های اتصال کوتاه به آسانی امکانپذیر می گردد ضمن اینکه این جوش اثر منفی قابل توجه روی خواص متالورژیک قطعات مورد اتصال ندارد. نکته دیگر اینکه اجرای ارت اغلب در مراحل ابتدایی احداث ساختمان ها یا سایت های صنعتی انجام می شود و مولا در این مراحل دسترسی به برق مشکل است لذا از این نظر جوش انفجاری (جوش کدولد) دارای مزیت است .

جوش کدولد جوش احتراقی جوش انفجاری پودر جوش کدولد قالب جوش کدولد ارت چاه ارت الکترود ارت

اتصال هادی به الکترود ارت توسط جوش احتراقی یا کدولد

محل اتصال سیم یا تسمه به الکترود ارت یکی از آسیب پذیر ترین قسمت های چاه و نخستین قربانی خوردگی است

و در عین حال یکی از اجزا مهم چاه ارت است بطوریکه بسیاری از چاهها کار آیی  خود را فقط بدلیل پوسیدن و جدا شدن تدریجی این اتصال  از دست داده اند.

گرچه با استفاده از الکترولیت های غیر خورنده مانند بنتونیت عمر اتصال افزایش می یابد ولی برای تضمین عمر طولانی چاه ارت لازم است این اتصال نیز مورد توجه قرار گیرد

روشهای بکار رفته برای اجرای آن عبارتند از:

* جوش انفجاری,جوش احتراقی,جوش کدولد

* کابلشو

* انواع کلمپ  ارت( بست)

*عمراتصالاتی که با کلمپ ارت و یا کابلشو اجرا می شود نسبتا کوتاه است

زیرا رطوبت موجود در خاک که دارای املاح زیادی می باشد به فواصل ذره بینی موجود بین الکترود و کلمپ ارت یا کابلشو نفوذ کرده

و باعث ایجاد خوردگی و نیز ایجاد ترکیبات عایق در سطح تماس بین الکترود و کلمپ ارت می شود

لذا این نوع اتصالات برای استفاده در زیر خاک توصیه نمی شود.ولی در صورت استفاده از جوش انفجاری (جوش احتراقی)(جوش کدولد) با چنین مشکلی مواجهه نخواهیم شد.

در این نوع اتصال جوش کدولد طی یک فرایند خاص، ذرات مس در یک قالب مخصوص(قالب جوش کدولد)، بصورت مذاب درآمده و بر روب محل تماس قطعات مورد جوشکاری ریخته می شود.با این کار لایه سطحی قطعات مذکور ذوب شده و با مس مذاب ریخته شده تشکیل یک توده یکپارچه را می دهد.

ویژگیهای جوش انفجاری (جوش احتراقی) (جوش کدولدcad weld)

 جوش انفجاری (جوش احتراقی) یا کدولد نوع خاصی از جوشکاری است که برای ایجاد اتصال الکتریکی بین چند قطعه مسی یا بین قطعات مس و یک فلز دیگر مانند فولاد معمولی طراحی شده و بکار می رود.

این نوع جوشکاری دارای ویژگیهای زیر است:

یکپارچه شدن قطعات مورد اتصال توسط جوش کدولد یا جوش احتراقی که باعث می شود در محل اتصال فاصله ایی برای نفوذ رطوبت باقی نماند.

ضخامت زیاد جوش کدولد

سطح تماس زیاد جوش کدولد یا احتراقی

عدم تغییر قابل توجه بر خواص متالورژیک قطعات مورد اتصال

 سرعت و سهولت در انجام عملیات جوشکاری کدولد یا احتراقی

عدم نیاز به برق و ابزارهایی مانند پرس هیدرولیک و دریل

یکپارچه شدن قطعات مورد اتصال و ضخامت زیاد جوش انفجاری (جوش کدولد) موجب استحکام مکانیکی قابل توجه ، عدم ایجاد مقاومت الکتریکی در محل تماس و نفوذ ناپذیری نسبت به رطوبت می شود که این خود پایداری طولانی مدت در مقابل خوردگی را تضمین میکند.

همچنین در این جوش احتراقی بدلیل ایجاد سطح تماس زیاد و کیفیت خوب آن ، انتقال مطلوب جریان های اتصال کوتاه به آسانی امکانپذیر می گردد ضمن اینکه این جوش اثر منفی قابل توجه روی خواص متالورژیک قطعات مورد اتصال ندارد. 

نکته دیگر اینکه اجرای ارت اغلب در مراحل ابتدایی احداث ساختمان ها یا سایت های صنعتی انجام می شود و مولا در این مراحل دسترسی به برق مشکل است لذا از این نظر جوش انفجاری (جوش کدولد) دارای مزیت است .

به کمک این جوش کدولد می توان اتصالات متنوعی را پدید آورد و قطعات مسی مانند سیم، تسمه ، میله و صفحه مسی را به یکدیگر جوش داد.

حتی می توان قطعات مس ،استیل ، فولاد ساده و گالوانیزه را نیز به همدیگر متصل نمود.

به عنوان مثال برای اجرای همبندی شبکه آرماتور و سامانه ارت می توانیم آرماتور را با استفاده از جوش انفجاری (جوش کدولد) به سیم مسی متصل نمود.

البته قابل توجه است که انجام هر نوع عملیات بر روی شبکه آرماتور ساختمان بایستی با اطلاع و اجازه مهندسین ناظر و طراح سازه انجام پذیرد.

در مجموع ویژگیهای جوش انفجاری(جوش کدولد) برای سیستم های ارتینگ بسیار عالی است .

این روش یعنی جوش کدولد یکی از بهترین راه های اتصال سیم به الکترود ارت است.

اضافه می گردد که جوش انفجاری (جوش کدولد) دارای نام های دیگری از قبیل جوش احتراقی ،اگزوترومیک exothermic و ترمیت thermit نیز می باشد.

روش اجرای جوش انفجاری احتراقی یا جوش کدولد

اجرای این جوش بسیار آسان و سریع بوده و نیاز به برق یا ابزار خاصی ندارد.

ابزارهای مورد نیاز فقط شامل یک قالب سبک گرافیتی و فندک مناسب برای روشن کردن فیتیله پودر جوش کدولد می شود .

قالب های کدولد دارای شکل های مختلف و متنوعی بوده و شکل آن ها به نوع قطعاتی که باید جوشکاری شوند بستگی دارد.

همچنین مقدار پودر جوش کدولد نیز وابسته به نوع اتصال ابعاد قطعات مورد جوشکاری است.

برای انتخاب شکل قالب جوش کدولد و مقدار پودر جوش کدولد و اجرا جوش کدولد  می توانید با کارشناسان شرکت ایمن انرژی تماس بگیرید